SERNIK DLA AKTYWNYCH…

SERNIK DLA AKTYWNYCH…

SERNIK DLA AKTYWNYCH… 300 450 FitNow - treningi personalne


Składniki na 10 porcji:

spód ciasta:

  • 1 1/2 filiżanki ( 240g ) posiekanych daktyli,
  • 2/3 szklanki (100 g ) migdałów,
  • Olej kokosowy 15g,

Górna część ciasta :

  • orzechy nerkowca namoczone w wodzie ( najlepiej całą noc) 250g,
  • olej kokosowy ¾ x filiżanka,
  • sok z limonki ½ x szklanka,
  • 100g syropu klonowego,
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii,
  • Szczypta soli morskiej,
  • 3 łyżki startego imbiru,
  • Kiwi 4 x sztuka
  • Garść świeżego szpinaku,
  • Ser mascarpone 150g,

Sposób przygotowania:
1. Przygotuj formę do pieczenia ( np. 30cmx180cm) i wyłóż ją papierem do pieczenia.
2. Migdały, daktyle i olej kokosowy zmiksuj za pomocą blendera.
3. Otrzymaną masę przełóż na dno formy.
4. W osobnej misce zmiksuj: odsączone z wody orzechy nerkowca, olej kokosowy, sok z cytryny, syrop klonowy, ekstrakt waniliowy i sól.
5. Mieszaninę z nerkowców podziel na pół. Do jednej połowy dodaj posiekany imbir i zmiksuj jeszcze raz.
6. Mieszaninę z imbirem połóż na pierwszą warstwę i włóż do zamrażalnika.
7. Kiwi i szpinak zmiksuj z serkiem mascarpone.
8. Masę z serka połóż na wierzch ciasta.
9. Pozostałe 2 kiwi pokrój w plastry i ułóż na cieście.
10. Gotowe ciasto umieść w lodówce na 5 godzin i gotowe!
11. SMACZNEGO!

Wartość odżywcza 1 porcji:
Energia: 530kcal,
Białko:8,1g,
Tłuszcz:40,7g
Węglowodany:37,4g,