PĄCZKI – WERSJA FIT!!!

PĄCZKI – WERSJA FIT!!!

PĄCZKI – WERSJA FIT!!! 300 450 FitNow - studio treningów

Migdały…Zawierają najwięcej witaminy E, B2 i błonnika spośród wszystkich orzechów. Nie brakuje im również niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz składników mineralnych. Taki pakiet odżywczy powoduje, że migdały obniżają ciśnienie krwi, poprawiają krążenie i przeciwdziałają rozwojowi chorób serca. Pamiętaj jednak, żeby obrać migdały przed spożyciem. Ich skórka zawiera bowiem kwas fitynowy, który ogranicza przyswajanie innych składników odżywczych, takich jak: magnez, wapń, żelazo.
Czyli dodatek migdałów wzbogaca pączka w witaminy z grupy B, E, nienasycone kwasy tłuszczowe i magnez.

Gorzka czekolada…Zalety gorzkiej czekolady to; zwiększa wartości odżywcze, podnosi poziom serotoniny w organiźmie, likwiduje poczucie zmęczenia, apatii i przygnębienia. Ponieważ czekolada jest kaloryczna, polecamy takie, które zawierają co najmniej 85 % kakao.

Jajka…Jajka to przede wszystkim pełnowartościowe białko z wzorcowym składem aminokwasów i zawartością wielu składników mineralnych. Najważniejsze z nich to wapń, żelazo, magnez, fosfor i potas. Elementy te są potrzebne do prawidłowego funkcjonowania, a ich formy występujące w jaju są łatwo przyswajalne.

Warto również dodać, że klasyczne smażenie pączków w głębokim tłuszczu powoduje uwalnianie toksycznych i rakotwórczych związków ( min. akrylamidu) które przedostają się do potraw.