Składniki na 4 wrapy:
- pierś z kurczaka około 400g,
- curry, pieprz,
- oliwa 15g,
- sok z cytryny 1 x łyżka,
- papieru ryżowego (mały) 4 x sztuka.
- burak 1 x sztuka,
- czosnek 1 x ząbek,
- rukola,
- marchewka 1 x sztuka.
Sposób przygotowania:1. Kurczaka posypać ziołami i natrzeć oliwą z rozdrobnionym czosnkiem.
2. Następnie upiec w rękawie przez 40 minut w 170 stopniach.
3. Buraka i marchewkę należy obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach oraz skropić sokiem z cytryny.
4. Przed zawijaniem wrapów, papier ryżowy powinien zostać zwilżony wodą (na około minutę przed zawijaniem). Na papierze ryżowym układać kolejno: mięso, buraka, rukolę i marchewkę. Całość zawijamy i powtarzamy dla następnym wrapów.
Wartość odżywcza 1 porcji:
Energia; 330kcal
Białko; 45g
Tłuszcz; 10g
Węglowodany; 14g
Uwagi; Do wrapa można przygotować sos jogurtowy z dodatkiem czosnku, świeżego ogórka, koperku, etc…
Smacznego!!!
You must belogged in to post a comment.