KLONOWE TOFU Z FARRO…

KLONOWE TOFU Z FARRO…

KLONOWE TOFU Z FARRO… 300 450 FitNow - treningi personalne


Składniki 4 porcje;

  • 1 szklanka farro
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 puszka czarnej fasoli, wypłukanej
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 blok tofu pokrojony w kostkę
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1/4 łyżeczki świeżego imbiru
  • 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 średniej wielkości marchewki
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • 1 mała korona brokuły, pokroić na różyczki (około 2 szklanki)

Sposób przygotowania;
1. Wrzuć farro i bulion do garnka z przykrywką. Gotuj na wysokim ogniu do wrzenia, zmniejsz i gotuj na     wolnym ogniu przez kolejne 30 minut, aż skórka zmięknie. Następnie dodaj czarną fasolę.
2. Rozgrzej oliwę na dużej patelni. Dodaj tofu, pokrop sosem sojowym, dodaj imbir, czosnek oraz kminek. Wymieszaj wszystko.
3. Pozwól tofu się gotować, mieszając co kilka minut.
4. Podczas gotowania tofu, obierz marchewkę. Następnie zetrzyj ją na tarce tak, aby powstały długie paski.
5. Po 15 minutach gotowania tofu, wymieszaj je z syropem klonowym. Następnie dodaj marchew i pomidorki, gotuj całość przez 5 minut.
6. Dodaj brokuły i gotuj przez kolejne 10 minut, aż będą delikatnie miękkie.
7. Farro z fasolą podawaj z tofu i z warzywami.

Wartość kaloryczna;

Energia; 405 kcal
Białko: 23%
Tłuszcze: 32%
Węglowodany: 45%