Do sorbetu dodaliśmy odrobinę wody różanej. Woda różana dodaje sorbetowi wspaniały posmak, a ponadto jest źródłem witamin: A, C, D i B6, zawiera flawonoidy i przeciwutleniacze.
Składniki na 6 lodów ( wielkość porcji zależy od rozmaru foremki):
- 1 arbuz pokrojony w kostkę,
- woda mineralna 1 x szklanka,,
- 3 kiwi pokrojone w plastry,
- Woda różana ½ x szklanka,
- Miód 10g,
Dodatkowo potrzebujesz – Silikonowe foremki do lodów
Sposób przygotowania:1. Wodę różaną, mineralną i kawałki arbuza zblendować razem z dodatkiem miodu.
2. Sorbet przelać do foremek i włożyć do niego pokrojone kawałki kiwi.
3. Włożyć do zamrażarki na 5 minut.
4. Następnie wyjąć i do każdego sorbetu włożyć patyczek i umieścić jeszcze raz w zamrażarce, aby sorbety całkowicie zamarzły.
5. Gdy lody będą całkowicie zamarznięte wyjąć je z foremek (gdyby był problem z ich wyciągnięciem to należy włożyć je razem z foremką na kilka sekund do ciepłej wody).
6. SMACZNEGO!
Wartość odżywcza 1 sorbetu:
Energia: 53,16kcal,
Białko: 0,9g,
Tłuszcz: 1,6g,
Węglowodany: 13,2g,
You must belogged in to post a comment.