Czas przygotowania: 1 godzina 20 minut
Składniki na 10 porcji:
- jajka 5 x sztuka,
- cukier brązowy 1 ½ x szklanka,
- mąka jaglano–ryżowa 1 x szklanka,
- mąka ziemniaczana ½ x szklanka,
- proszek do pieczenia 1 x łyżeczka,
- olej rzepakowy 1 x szklanka.
Sposób przygotowania:
- W mikserze ubić jajka z cukrem na puszystą masę.
- Do masy dodawać naprzemiennie: przesianą mąkę, proszek do pieczenia i olej.
- Mieszać cały czas na najniższych obrotach.
- Przygotować formę do pieczenia babki, natłuścić ją delikatnie i obsypać bułka tartą.
- Wylać do środka wcześniej przygotowaną masę.
- Piekarnik rozgrzać do 150°C i piec przez 60 minut.
- SMACZNEGO!
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 356kcal
Białko: 5g
Tłuszcz: 23g
Węglowodany: 32g
You must belogged in to post a comment.