Czas przygotowania: 10–15 minut,
Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 1500kcal:
- bułka 50g 1 x mała sztuka,
- jajko 1 x sztuka,
- miód 1 x łyżeczka,
- banan ¼ x sztuka,
- migdały płatki 1 x łyżeczka,
- masło ½ x łyżeczka.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 352kcal
Białko: 11,6g
Tłuszcz: 14g
Węglowodany: 45g
Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 2000kcal:
- bułka 70g 1,5 x mała sztuka,
- jajko 1 x sztuka,
- miód 1 x łyżeczka,
- banan ½ x sztuka,
- migdały płatki 1 x łyżeczka,
- masło 1 x łyżeczka.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 435kcal
Białko: 13,5g
Tłuszcz: 14,3g
Węglowodany: 64,2g
Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 2500kcal:
- bułka 100g 2 x mała sztuka,
- jajko 2 x sztuka,
- miód 1 x łyżeczka,
- banan ½ x sztuka,
- migdały płatki 1 x łyżeczka,
- masło 1 x łyżeczka.
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 592kcal
Białko: 22,1g
Tłuszcz: 19,7g
Węglowodany: 82g
Sposób przygotowania:
- Jajko roztrzepać w miseczce, dodać miód (połowę wyznaczonej porcji) i dokładnie wymieszać.
- Bułkę przekroić na pół i zanurzyć w jajku.
- Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć bułki namoczone w jajku z każdej strony po kilka minut (na złocisty kolor).
- Banan pokroić na plasterki, a migdały uprażyć na suchej patelni.
- Na ciepłych tostach położyć plasterki banana i posypać prażonymi migdałami.
- Skropić całość drugą połową miodu.
- SMACZNEGO!
You must belogged in to post a comment.