TOSTY FRANCUSKIE NA SŁODKO Z BANANEM, MIODEM I MIGDAŁAMI

TOSTY FRANCUSKIE NA SŁODKO Z BANANEM, MIODEM I MIGDAŁAMI

TOSTY FRANCUSKIE NA SŁODKO Z BANANEM, MIODEM I MIGDAŁAMI 1550 650 FitNow - studio treningów

Czas przygotowania: 1015 minut,

 

Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 1500kcal:

  • bułka 50g 1 x mała sztuka,
  • jajko 1 x sztuka,
  • miód 1 x łyżeczka,
  • banan ¼ x sztuka,
  • migdały płatki 1 x łyżeczka,
  • masło ½ x łyżeczka.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

Energia: 352kcal
Białko: 11,6g
Tłuszcz: 14g
Węglowodany: 45g

 

Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 2000kcal:

  • bułka 70g 1,5 x mała sztuka,
  • jajko 1 x sztuka,
  • miód 1 x łyżeczka,
  • banan ½ x sztuka,
  • migdały płatki 1 x łyżeczka,
  • masło 1 x łyżeczka.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

Energia: 435kcal
Białko: 13,5g
Tłuszcz: 14,3g
Węglowodany: 64,2g

 

Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 2500kcal:

  • bułka 100g 2 x mała sztuka,
  • jajko 2 x sztuka,
  • miód 1 x łyżeczka,
  • banan ½ x sztuka,
  • migdały płatki 1 x łyżeczka,
  • masło 1 x łyżeczka.

 

Wartość odżywcza w 1 porcji:

Energia: 592kcal
Białko: 22,1g
Tłuszcz: 19,7g
Węglowodany: 82g

 

 

Sposób przygotowania:

  1. Jajko roztrzepać w miseczce, dodać miód (połowę wyznaczonej porcji) i dokładnie wymieszać.
  2. Bułkę przekroić na pół i zanurzyć w jajku.
  3. Na patelni rozpuścić masło i obsmażyć bułki namoczone w jajku z każdej strony po kilka minut (na złocisty kolor).
  4. Banan pokroić na plasterki, a migdały uprażyć na suchej patelni.
  5. Na ciepłych tostach położyć plasterki banana i posypać prażonymi migdałami.
  6. Skropić całość drugą połową miodu.
  7. SMACZNEGO!