Składniki na 1 porcję:
- 8 winogron (ciemnych lub białych)
- 1 pełnoziarnista tortilla lub dowolna inna tortilla
- 2 łyżki masła orzechowego
- 1 mały banan
- 1 łyżeczka soku z cytryny lub pomarańczy
Sposób przygotowania:
- Pokrój winogrona na drobne kawałki.
- Posmaruj jedną połowę tortilli masłem orzechowym tworząc duży prostokąt.
- Rozłóż równomiernie winogrona na maśle orzechowym i lekko dociśnij.
- Obierz banana i skrop go sokiem z cytryny.
- Dopasuj banana do tortilli i zroluj go ciasno w tortillę.
- Gotowego wrapa możesz owinąć w papier śniadaniowy lub folię i spakować do lunch-boxa, smacznego!
Wartości odżywcze:
Wartość kaloryczna: 406,6 kcal
Białka: 9,5 g
Tłuszcze: 31,5 g
Węglowodany: 50,1 g
Uwagi:
Jeśli obawiacie się, że owoce wypadną z tortill, możecie zawinąć końce placka do środka (jak krokiety, gołąbki czy burrito). W ten sposób stworzycie szczelnego wrapa.
You must belogged in to post a comment.