SŁODKI LUNCH – WRAP Z MASŁEM ORZECHOWYM…

Pożywny posiłek na chłodne dni...

sobota, 21 Styczeń 2017


Składniki na 1 porcję:

  • 8 winogron (ciemnych lub białych)
  • 1 pełnoziarnista tortilla lub dowolna inna tortilla
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • 1 mały banan
  • 1 łyżeczka soku z cytryny lub pomarańczy

Sposób przygotowania:

  • Pokrój winogrona na drobne kawałki.
  • Posmaruj jedną połowę tortilli masłem orzechowym tworząc duży prostokąt.
  • Rozłóż równomiernie winogrona na maśle orzechowym i lekko dociśnij.
  • Obierz banana i skrop go sokiem z cytryny.
  • Dopasuj banana do tortilli i zroluj go ciasno w tortillę.
  • Gotowego wrapa możesz owinąć w papier śniadaniowy lub folię i spakować do lunch-boxa, smacznego!

Wartości odżywcze:
Wartość kaloryczna: 406,6 kcal
Białka: 9,5 g
Tłuszcze: 31,5 g
Węglowodany: 50,1 g

Uwagi:
Jeśli obawiacie się, że owoce wypadną z tortill, możecie zawinąć końce placka do środka (jak krokiety, gołąbki czy burrito). W ten sposób stworzycie szczelnego wrapa.