Czas przygotowania: ok. 20 min,
Składniki na 1 porcję:
Krewetka 100g (ok. 5-6 sztuk)
Cukinia 300g (pół dużej cukinii)
Pomidor koktajlowy 140g
Masło 10g (1 łyżka)
Skórka z cytryny
Czosnek 5g (1 ząbek)
Natka pietruszki
Sok z cytryny
Płatki chilli
Szczypta soli i pieprzu
Oliwa z oliwek do skropienia
Sposób przygotowania:
1. Krewetki obrać i podsmażyć na maśle razem z czosnkiem i skórką z cytryny.
2. Cukinię umyć i pokroić w paseczki (można użyć obieraczki do warzyw) tak by uzyskać kształt makaronu. Jeśli macie tarkę spiralną, można użyć tarki.
3. Tak uzyskany makaron dodać do krewetek, razem z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi.
4. Przyprawić solą, pieprzem i płatkami chilli. Wymieszać wszystko razem.
5. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Posypać drobno posiekaną natką z pietruszki.
6. SMACZNEGO!
Wartość odżywcza 1 porcji:
Kaloryczność: 318 kcal
Białko: 26,8g
Tłuszcze: 16,2g
Węglowodany: 20,4g
You must belogged in to post a comment.