Czas przygotowania 30minut
Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 1500kcal:
- kasza jaglana sucha ¼ x szklanka,
- mleko kokosowe z kartonu ¾ x szklanka,
- banan ½ x sztuka,
- masło orzechowe 5g (1 x łyżeczka)
- jagody 1/2 szklanki
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 420kcal
Białko: 8g
Tłuszcz: 8g
Węglowodany: 78g
Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 2000kcal:
- kasza jaglana sucha 1/3 x szklanka,
- mleko kokosowe z kartonu 1 x szklanka,
- banan 1 x sztuka,
- masło orzechowe 5g (1 x łyżeczka)
- jagody 2/3 szklanki
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 467kcal
Białko: 10g
Tłuszcz: 11g
Węglowodany: 82g
Składniki na 1 porcję przy dziennym zapotrzebowaniu 2500kcal:
- kasza jaglana sucha 1/3 x szklanka,
- mleko kokosowe z kartonu 1 x szklanka,
- banan 1 x sztuka,
- masło orzechowe 10g (2 x łyżeczka)
- jagody 1 szklanka
Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 500kcal
Białko: 12g
Tłuszcz: 14g
Węglowodany: 88,7g
Sposób przygotowania:
- Kaszę jaglaną opłukać na sitku, włożyć do rondelka, zalać ½ szklanki mleka kokosowego i ¼ szklanki wody.
- Kasze jaglaną gotować na małym ogniu ok. 15–20 minut.
- Miękką, ugotowaną kaszę, przełożyć do misy blendera, dodać banana i masło orzechowe, zmiksować na pudding dodając resztę mleka kokosowego i zmiksować.
- SMACZNEGO!
You must belogged in to post a comment.