Składniki na 4 porcje:
- Szparagi zielone 1 x pęczek,
- 1 duża garść rzeżuchy,
- Zielona cebula (posiekana)4 x łodyga,
- 2 ogórki pokrojone w kostkę,
- Awokado ( pokrojone w plastry) ½ x sztuka,
- 2 rozgniecione ząbki czosnku,
- Cytryna ½ x sztuka,
- Sól 1 x łyżeczka,
- Świeżo mielony pieprz ½ x łyżeczka,
- Kilka kostek lodu,
- Rzodkiewka 3 x sztuka,
- Pieczywo pełnoziarniste 120g,
Sposób przygotowania:
1. Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końce i drobno posiekać.
2. Następnie wrzucić do gorącej osolonej wody.
3. Po kilku minutach odcedzić z wody i wrzucić do miskim z zimną wodą i lodem na kilka sekund.
4. Ugotowane szparagi zblendować z resztą składników.
4. Tak powstałe gazpachio przelać do szklanek i udekorować posiekaną rzodkiewką.
5. Porcję Gazpachio serwować z kromką stostowanego pieczywa.
6. SMACZNEGO!
Wartość odżywcza 1 porcji:
- Energia: 127,5g,
- Białko: 4,1g,
- Tłuszcz: 4,9g,
- Węglowodany: 18,1g,
You must belogged in to post a comment.