ZDROWA, ZIELONA ZUPA…

ZDROWA, ZIELONA ZUPA…

ZDROWA, ZIELONA ZUPA… 1550 650 FitNow - studio treningów

Składniki na 4 porcje:

  • Szparagi zielone 1 x pęczek,
  • 1 duża garść rzeżuchy,
  • Zielona cebula (posiekana)4 x łodyga,
  • 2 ogórki pokrojone w kostkę,
  • Awokado ( pokrojone w plastry) ½ x sztuka,
  • 2 rozgniecione ząbki czosnku,
  • Cytryna ½ x sztuka,
  • Sól 1 x łyżeczka,
  • Świeżo mielony pieprz ½ x łyżeczka,
  • Kilka kostek lodu,
  • Rzodkiewka 3 x sztuka,
  • Pieczywo pełnoziarniste 120g,

Sposób przygotowania:
1. Szparagi umyć, odkroić zdrewniałe końce i drobno posiekać.
2. Następnie wrzucić do gorącej osolonej wody.
3. Po kilku minutach odcedzić z wody i wrzucić do miskim z zimną wodą i lodem na kilka sekund.
4. Ugotowane szparagi zblendować z resztą składników.
4. Tak powstałe gazpachio przelać do szklanek i udekorować posiekaną rzodkiewką.
5. Porcję Gazpachio serwować z kromką stostowanego pieczywa.
6. SMACZNEGO!

Wartość odżywcza 1 porcji:

  • Energia: 127,5g,
  • Białko: 4,1g,
  • Tłuszcz: 4,9g,
  • Węglowodany: 18,1g,