ZAPIEKANA OWSIANKA SZARLOTKOWA…

ZAPIEKANA OWSIANKA SZARLOTKOWA…

ZAPIEKANA OWSIANKA SZARLOTKOWA… 300 442 FitNow - treningi personalne

Jabłka są rodzimymi owocami chętnie jadanymi przez wszystkich. To jeden z pierwszych pokarmów wprowadzany do diety dzieci, popularne drugie śniadanie czy składnik diet redukcyjnych.

Sposób na zanieczyszczenia…Jabłka szczególnie zalecane są osobom narażonym na zanieczyszczenia, ponieważ działają odtruwająco. Zawarte w nich pektyny wiążą niektóre metale ciężkie (kobalt i ołów) w nierozpuszczalne sole, które następnie są wydalane z organizmu. Jeśli mieszkasz w dużym mieście, palisz lub masz styczność ze szkodliwymi substancjami toksycznymi np. w pracy sięgaj codziennie po jabłko.

Eliksir młodości…Jabłka są doskonałym źródłem witaminy C. To jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, który pomaga zlikwidować stres oksydacyjny poprzez zniszczenie wolnych rodników. Witamina C potrzebna jest też do dojrzewania kolagenu. Kolagen to tkanka łączna odpowiedzialna za elastyczność skóry i ścięgien. Zbudowany jest z aminokwasów, ale to obecność witaminy C podczas jego tworzenia sprawia, że kolagen jest sprężysty, trwały i mocny. Dzięki niemu skóra jest ładna, napięta, gładka i na dłużej pozostaje młoda.

Podkreślenie mięśniJabłka zawierają cukry i kwasy organiczne, które mają odczyn kwaśny. Ale duża zawartość soli mineralnych powoduje, że jabłka mają charakter zasadowy. Do najważniejszych należy potas. To jeden z elektrolitów, który reguluje gospodarkę wodną w organiźmie. Zachowanie równowagi pomiędzy sodem, a potasem wspomaga prawidłowe nawodnienie ciała. Tkanka mięśniowa ma największe zdolności do gromadzenia wodny i dzięki temu staje się ładnie napięta, jędrna i widoczna.

Połączenie przyjemnego z pożytecznym zawsze jest idealne. Dbasz o zdrowie i cieszysz się pysznym smakiem.