UCZTA NA TALERZU…

UCZTA NA TALERZU…

UCZTA NA TALERZU… 300 457 FitNow - treningi personalne


Składniki na 6 porcji:

  • Oliwa z oliwek 3 x łyżka,
  • Cebula posiekana w piórka 1 x sztuka,
  • Buraki starte na tarce o dużych oczkach 1 x szklanka,
  • Czosnek przeciśnięty przez praskę 3 x ząbek,
  • Papryka słodka 2 x łyżeczka,
  • Sól, Pieprz,
  • Pół szklanki startej marchewki,
  • Soczewica gotowana ½ x szklanka,
  • Quinoa gotowana 100g,
  • Edamame pół szklanki,
  • Jogurt naturalny 200g,
  • Rukola/Szpinak 1 garść
  • Świeża posiekana kolendra ½ x szklanka,
  • sok z limonki,

Sposób przygotowania:
1. Na patelni z oliwą podsmażyć pokrojona w piórka cebulę i buraki.
2. Dodać posiekany czosnek i paprykę, a następnie dusić przez około 10 minut.
3. Pozostawić do schłodzenia i zblendować wszystko.
4. Dodać soczewicę i ponownie zblendować.
5. Następnie wymieszać zblendowaną masę z quinoą, szpinakiem, edamame…
6. Jogurt naturalny wymieszać z solą, pieprzem i sokiem z limonki.
7. Sałatkę wymieszać z posiekana kolendrą, marchewką, sosem jogurtowym i skropić sokiem z limonki.
8. Smacznego!

Wartość odżywcza 1 porcji:
Energia: 163kcal,
Białko: 4,7g,
Tłuszcz: 9,5g,
Węglowodany: 15,1g,