TĘCZOWA MISKA WEGE…

TĘCZOWA MISKA WEGE…

TĘCZOWA MISKA WEGE… 300 462 FitNow - treningi personalne


Składniki na 4 porcje:

  • czerwona papryka 2 x sztuka,
  • brukselka 6 x sztuka,
  • sałata lodowa ½ x sztuka,
  • cebula czerwona ½ x sztuka,
  • awokado 1 x sztuka,
  • sól morska 1 x łyżeczka,
  • chili w proszku ½ x łyżeczka,
  • oliwa z oliwek 1 x łyżeczka,
  • komosa ryżowa 1 x szklanka,
  • fasolka konserwowa 1 x szklanka,
  • edamame szklanka,
  • dynia piżmowa 1 x mała sztuka,

Sos:

  • pasta tahini ½ x filiżanka,
  • mleko migdałowe ½ x filiżanka,
  • świeża kolendra 2 x łyżka,
  • sok z 2 cytryn,

Sposób przygotowania:1. Piekarnik rozgrzać do 180°C.
2. Dynię obrać i pokroić w paski, a następnie wrzucić do miski i wymieszać z oliwą solą i chili.
3. Dynię piec ok 30 minut.
4. Komosę ryżową zalać wodą i gotować, aż wchłonie wodę i stanie się miękka.
5. Umyte brukselki rozdrobnić w melakserze.
6. Sałatę umyć i poszarpać na drobne kawałki.
7. Opłukać i ugotować edamame zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
8. Fasolkę konserwową odcedzić z zalewy.
9. Wydrążyć miąższ z awokado i pokroić w kostkę.
10. Wszystkie składniki na sos wymieszać ze sobą i zblendować do uzyskania kremowej konsystencji.
11. Wszystkie składniki połączyć i polać przygotowanym sosem. Smacznego!

Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 574,5g
Białko: 22,66g
Tłuszcz: 26,4g
Węglowodany: 62,03g