SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM I ZIELONYMI WARZYWAMI

WYSOKOBIAŁKOWY LUNCH DLA AKTYWNYCH

piątek, 24 Luty 2017

 Kto powiedział, że pyszne dania nie mogą być zdrowe i proste w przygotowaniu? Po raz kolejny chcemy obalić ten mit, polecając Wam dzisiejszy przepis. Sałatka z tuńczykiem i zielonymi warzywami, to pomysł na zdrowy, pełnowartościowy i sycący lunch. Możesz z łatwością zabrać ją ze sobą do pracy w pudełku lub zaserwować jako wykwintną kolację – zdecyduj sam!

 Tuńczyk to nieodłączny element diety sportowców i wszystkich osób aktywnych fizycznie. Jeśli właśnie „budujesz masę” lub chcesz pozbyć się zbędnych kilogramów to dania z tą rybą są dla Ciebie jak najbardziej wskazane. W 100g tuńczyka znajdziesz aż 21g białka i tylko 96kcal. Dodatkową zaletą tej ryby jest niska zawartość tłuszczu (ok. 1,2g na 100g). Dzięki temu idealnie sprawdzi się jako zamiennik tłustych mięs.
Zgrilluj cukinię i tuńczyka. Dodaj fetę szpinak, groszek i ulubione warzywa. Upraż sezam i gotowe!