JAJKO W KOSZULCE Z DODATKIEM AWOKADO…

JAJKO W KOSZULCE Z DODATKIEM AWOKADO…

JAJKO W KOSZULCE Z DODATKIEM AWOKADO… 1550 650 FitNow - treningi personalne

Składniki na 1 porcję:

  • 2 łyżki octu
  • 1 bułka grahamka lub ciemny chleb 2 kromki
  • 1/2 awokado
  • 1 garść świeżaj kolendry
  • 2 jajka
  • Sól i świeżo mielony pieprz

Sposób przygotowania:

  • Wstaw w rondelku wodę z dodatkiem octu.
  • Przekrój bułkę na pół i podpiecz ją na suchej patelni po obu stronach, lub w opiekaczu.
  • Jeśli lubisz posmaruj pieczywo musztardą dijon ( dodasz ostrości potrawie )
  • Ułóż na kanapkach pokrojone w paseczki awokado
  • Rozbij po 1 jajku do filiżanek i delikatnie zsuń jajka do gotującej się wody w rondelku.
  • Zmniejsz ogień pod rondlem do minimum i gotuj jajka około 3 minut, aż białko się zetnie i będzie sprężyste, a żółtko ciągle pozostanie płynne.
  • Wyciągnij jajka łyżką cedzakową i połóż po jednym na każdej połówce grahamki.
  • Oprusz solą i pieprzem, posyp kolendrą.
  • Smacznego…

Wartości odżywcze:
Wartość kaloryczna: 291,2 kcal
Białka: 20,2 g
Tłuszcze: 10 g
Węglowodany: 37,1 g

Uwagi:
By szybciej cieszyć się smacznym śniadaniem możesz pominąć tostowanie bułki. A dodając szklankę świeżo wyciśniętego soku lub smoothie uzyskasz zbilansowany posiłek.