GRILOWANE SZPARAGI Z CHRUPIĄCYM BEKONEM
(propozycja z niską zawartością węglowodanów Low- Carb).
Czas przygotowania: ok. 30 minut,
Składniki na 1 porcję (4 sztuki):
Szparagi (3 sztuki)
Bekon (2 plastry)
Sposób przygotowania:
1. Rozpal grilla lub rozgrzej patelnię grillową.
2. Przekrój szparagi na pół i rozdziel na 4 części.
3. Przekrój bekon wzdłuż na pół. Owiń nim szparagi i zabezpiecz wykałaczką, by bekon się nie rozwinął.
4. Tak przygotowane szparagi umieść na rozgrzanym grillu na około 25 min, przewracając co jakiś czas.
5. SMACZNEGO!
Wartość odżywcza 1 porcji:
Kaloryczność: 100 kcal
Białko: 4,5g
Tłuszcze: 8g
Węglowodany: 3,6g
GRILLOWANE BANANOWE ŁÓDKI
Czas przygotowania: 25 minut,
Składniki na 1 porcję:
1 banan
3 kostki gorzkiej czekolady (30g)
Sposób przygotowania:
1. Rozpal grilla lub rozgrzej patelnię grillową,
2. Przekrój banana na pół (ale nie na wylot!)
3. Do środka włóż kostki gorzkiej czekolady i owiń całość folią aluminiową.
4. Grilluj przez około 5 minut aż czekolada się roztopi.
5. SMACZNEGO!
Wartość odżywcza 1 porcji:
Kaloryczność: 300 kcal
Białko: 5,6g
Tłuszcze: 16g
Węglowodany: 36g
You must belogged in to post a comment.