GRANOLA WAKE ME UP…

GRANOLA WAKE ME UP…

GRANOLA WAKE ME UP… 300 452 FitNow - treningi personalne

Składniki na 6 porcji:

  • 2 szklanki płatków owsianych
  • ¾ szklanki płatków migdałowych
  • 2 łyżki mielonej kawy (zmniejsz ilość, jeśli preferujesz słabszy smak kawy)
  • 2 łyżki płatków kokosowych
  • 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego (lub dowolnego oleju)
  • ½ szklanki miodu
  • 3 łyżki niskotłuszczowego naturalnego kakao
  • 1 szczypta soli

Sposób przygotowania:

  • Rozgrzej piekarnik do 150 stopni Celsjusza.
  • Wyłóż dużą, płaską blaszkę do pieczenia pergaminem, lub przygotuj silikonową matę do pieczenia.
  • Połącz w dużej misce płatki, migdały i kawę.
  • W małej misce wymieszaj roztopiony olej kokosowy, miód i kakao, dopraw solą i dodaj do dużej miski.
  • Mieszaj składniki, aż do uzyskania zwięzłej konsystencji.
  • Rozprowadź na blaszce i piecz 15 minut w 150 stopniach Celsjusza.
  • Wyciągnij z piekarnika, przemieszaj by powstały grudki i wstaw na 10 minut do piekarnika.
  • Posyp płatkami kokosowymi
  • Wyciągnij i odstaw do przestygnięcia.

Wartości odżywcze 1 porcji:
Wartość kaloryczna: 331,8 kcal
Białka: 7,5 g
Tłuszcze: 12,5 g
Węglowodany: 51,2 g

Uwagi:
Granolę możesz przechowywać w pokojowej temperaturze do 2-3 tygodni zamkniętą w szczelnym pojemniku.