GOFRY NA SŁONO…

GOFRY NA SŁONO…

GOFRY NA SŁONO… 1550 650 admin

Szpinak…Wiadomo, że zawartość roślinnej sekretyny w szpinaku jest spora. Działa ona analogicznie do ludzkiej sekretyny – hormonu tkankowego, który wpływa na wydzielanie soku trzustkowego, zwiększanie wydzielania żółci i soku jelitowego. Może to wpłynąć na poprawę pracy trzustki i trawienia. Jednak prawdziwym źródłem wzrostu siły u osób często jedzących szpinak jest obecność fitoekdysteroidów

Mleko migdałowe…Mleko roślinne to alternatywa dla wegan i osób z alergią na białka mleka krowiego lub nietolerancją laktozy.To także zdrowe urozmaicenie dla każdego z nas. Jeśli staracie się w pełni prowadzić zdrowe życie sami możecie przygotować mleko migdałowe. A co kryje się w tych zdrowych orzechach? Witaminy E i B2, pierwiastki takie jak mangan, miedź i magnez, a także wiele zdrowych kwasów tłuszczowych.

Bezglutenowa mąka gryczana…Mąka gryczana jest bogata w mikro- i makroelementy. Średnio w 100g zawiera 251mg magnezu, 577mg potasu i 337mg fosforu. A wiesz do czego służy cynk? Odpowiada za poprawę wyglądu skóry, włosów i paznokci, poprawia odporność i ma wiele dodatkowych zalet. W 100g mąki gryczanej znajdziesz aż 3,1mg cynku. Szczególnie ważny jest skład białek w gryce. Ma zbilansowany skład aminokwasów, znikomą ilość prolamin i nie zawiera alfa–gliadyny. Dlatego spokojnie mogą ją stosować osoby cierpiące na celiakię lub nietolerancję glutenu.