Czas przygotowania: 15 minut + dodatkowy czas na schładzanie.
Składniki na 5 małych batoników:
- wiórki kokosowe 100g,
- mleko kokosowe 25 ml,
- olej kokosowy 25g,
- laseczka wanilii ¼ x łyżeczka,
- miód 1,5 x łyżka.
Polewa:
- olej kokosowy 1,5 x łyżka,
- kakao naturalne 2 x łyżka,
- miód 1 x łyżeczka,
- wiórki kokosowe 1 x łyżeczka (posypka)
- żurawina (opcjonalnie posypka)
Sposób przygotowania:
- W garnku na małym ogniu podgrzać i wymieszać wszystkie składniki batoników.
- Masę przełożyć do foremki, umieścić w lodówce na około godzinę.
- Gdy masa stężeje, uformować z niej batoniki.
- Składniki polewy również rozpuścić na małym ogniu w rondelku i polać nią batony.
- Aby polewa zastygła, umieścić batony w lodówce.
- SMACZNEGO!
Wartość odżywcza w 1 batoniku:
Energia: 214,6kcal
Białko: 3g
Tłuszcz: 21g
Węglowodany: 11,2g
You must belogged in to post a comment.