CZEKOLADOWE BLOKI PROTEINOWE – BEZ PIECZENIA!

CZEKOLADOWE BLOKI PROTEINOWE – BEZ PIECZENIA!

CZEKOLADOWE BLOKI PROTEINOWE – BEZ PIECZENIA! 300 450 FitNow - studio treningów

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych [110g]
  • ¾ szklanki masła orzechowego niesolonego [200g] (najlepiej zrobić samemu)
  • 2 szklanki białka czekoladowego (lub waniliowego) [200g] 706kcal b 172g t 1g w 2g
  • 2/3 szklanki mleka migdałowego lub krowiego [180ml]
  • 1 łyżka suszonych owoców [15g]
  • 1 łyżka pestek z dyni [15g]
  • 2 łyżki orzechów włoskich [30g]
  • 2 łyżki orzechów arachidowych niesolonych [30g]
  • 1 łyżeczka cynamonu

Sposób przygotowania:

  • W małej misce wymieszaj trzepaczką masło orzechowe i mleko na jednolitą kontystencję.
  • W dużej misce połącz wszystkie suche składniki i powoli dodawaj je do płynów mieszając trzepaczką.
  • Wymieszaj dokładnie całą masę drewnianą łyżką.
  • Wyłóż formę do pieczenia pergaminem i umieść na nim masę.
  • Wstaw do zamrażarki na 30 minut, następnie wyciągnij i podziel na porcje.
  • Owiń każde ciasteczko/ porcję folią spożywczą lub pergaminem.
  • Przechowuj w lodówce.

Wartości odżywcze:(wartość jednego ciasteczka zależy od tego na ile sztuk podzielisz masę, poniżej wartość całej masy i jednego ciasteczka ważącego 25g)
Wartość kaloryczna: 2260 kcal; 73kcal
Białka: 235g; 7,6g
Tłuszcze:
94g; 3g
Węglowodany: 141g; 4,5g