Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych [110g]
- ¾ szklanki masła orzechowego niesolonego [200g] (najlepiej zrobić samemu)
- 2 szklanki białka czekoladowego (lub waniliowego) [200g] 706kcal b 172g t 1g w 2g
- 2/3 szklanki mleka migdałowego lub krowiego [180ml]
- 1 łyżka suszonych owoców [15g]
- 1 łyżka pestek z dyni [15g]
- 2 łyżki orzechów włoskich [30g]
- 2 łyżki orzechów arachidowych niesolonych [30g]
- 1 łyżeczka cynamonu
Sposób przygotowania:
- W małej misce wymieszaj trzepaczką masło orzechowe i mleko na jednolitą kontystencję.
- W dużej misce połącz wszystkie suche składniki i powoli dodawaj je do płynów mieszając trzepaczką.
- Wymieszaj dokładnie całą masę drewnianą łyżką.
- Wyłóż formę do pieczenia pergaminem i umieść na nim masę.
- Wstaw do zamrażarki na 30 minut, następnie wyciągnij i podziel na porcje.
- Owiń każde ciasteczko/ porcję folią spożywczą lub pergaminem.
- Przechowuj w lodówce.
Wartości odżywcze:(wartość jednego ciasteczka zależy od tego na ile sztuk podzielisz masę, poniżej wartość całej masy i jednego ciasteczka ważącego 25g)
Wartość kaloryczna: 2260 kcal; 73kcal
Białka: 235g; 7,6g
Tłuszcze: 94g; 3g
Węglowodany: 141g; 4,5g
You must belogged in to post a comment.