BUDYŃ BRZOSKWINIOWO- BANANOWY Z KASZY JAGLANEJ

niedziela, 1 Październik 2017

Pomysł na słodkie II śniadanie lub podwieczorek? – Fit budyń jaglany bez glutenu i laktozy! To słodkie danie na które możesz sobie pozwolić nawet podczas redukcji. Budyń najlepiej smakuje na ciepło, jest niezwykle sycący, smaczny i pożywny. Doda energii i poprawi humor w jesienne dni.

 Czas przygotowania 25 minut,

Składniki na 3 porcję:
kasza jaglana (sucha) ½ x szklanka,
mleko migdałowe 1 ½ x szklanka,
cynamon 1 x łyżeczka,
brzoskwinia 1 x sztuka,
banan 1 x sztuka,
nasiona chia 1 x łyżka,
miód 1 x łyżeczka,
migdały płatki 20g.

Sposób przygotowania:
1. Kaszę jaglaną przelej gorącą wodą, przełóż do rondelka, zalej mlekiem i gotuj na małym ogniu przez 15 minut.
2. Do ugotowanej kaszy dodaj cynamon i miód i zmiksuj na gładki budyń.
3. Budyń przełóż do miseczek i posyp prażonymi płatkami migdałów.
4. SMACZNEGO!

Wartość odżywcza w 1 porcji:
Energia: 264kcal,
Białko: 7,6,