NATURALNE SPALACZE TŁUSZCZU

wtorek, 2 Kwiecień 2019


GREJPFRUT… Połówka grejpfruta przed każdym posiłkiem pomoże zrzucić wagę – do pół kilograma tygodniowo – nawet jeśli nie zmienisz w diecie niczego innego – bo daje poczucie sytości. Związki zawarte w grejpfrucie pomagają regulować poziom insuliny, hormonu odpowiedzialnego za magazynowania tłuszczu.

ARBUZ… Dzięki wysokiej zawartości wody w swoim składzie, arbuz wypełnia jelita, dając uczucie sytości i nie pozostawia miejsca na inne produkty. Większość surowych warzyw i owoców jest bogata w wodę i witaminy, będąc jednocześnie niskokalorycznymi. Arbuz jest dodatkowo źródłem antyoksydantów takich jak likopen, a także zawiera witaminę A i C.


GRUSZKA I JABŁKO… Bogate w błonnik (zawierają 15% dziennego zapotrzebowania), dają poczucie sytości dzięki czemu chronią nas przed nadwagą. Najlepiej jeść je ze skórką, bo tam znajduje się najwięcej błonnika, a także zmusza nas to do gryzienia (spalone ekstra kalorie) w przeciwieństwie do szybko-pitych soków.