Naturalne Spalacze Tłuszczu… cz 2

Część 2...

środa, 30 Listopad 2016

Ciało spala więcej kalorii podczas trawienia białka niż w przypadku węglowodanów. Beztłuszczowy lub o niskiej zawartości tłuszczu i cukru -grecki jogurt pozwala zachować szczupłą sylwetkę. Sprawdź co jeszcze pomoże Ci szybciej spalać tłuszcz!

WINOGRONA… W stosunku do często przez nas jedzonych odpowiedników czyli rodzynek, winogrona zawierają dwa razy więcej wody. Niestety są również bogate w cukier, dlatego lepiej jeść je w ograniczonych ilościach.


JAGODY… Podobnie jak inne owoce, jagody bogate są w wodę i włókna, które utrzymują uczucie sytości na dłużej. Ich główną zaletą jest fakt, że są słodkie, więc zaspokajają nasz apetyt na słodycze, a także łatwodostępne, nie wspominając o antyoksydantach, których mają nawięcej z wszystkich owoców.


JAJA… Badania wykazują, że zjedzenie jajka na śniadanie zaspokoi głód o wiele lepiej i na dłużej niż kanapka czy porcja węglowodanów. Jedno jajko zawiera tylko 75 kalorii, 7 gramów wysokiej jakości białka i innych składników odżywczych. Jego trawienie trwa dłużej niż wysoko węglowodanowych posiłków, należy jednak uważać przy wysokim cholesterolu i dzienną dawkę skonsultować z lekarzem.


KAWA… Stymuluje metabolizm i pomaga schudnąć,cale tylko pita w swojej naturalnej formie (czarna) – dodatek śmietanki, mleka etc. niweluje efekt. Zbyt duża ilość wypitej kawy dziennie wypłukuje cenne dla organizmu mikrolelmenty, dlatego nie przesadzajmy.


OWSIANKA… Trzy główne zalety to; jest bogata w błonnik, wodę i ciepła. Daje uczucie sytości na dłużej. Najlepiej wybierać te niesłodzone i bez dodatków (można wtedy dodać suszone owoce, orzechy, posypać cynamonem lub gałką muszkatałową).


CHRUPKIE PIECZYWO… Świetna alternatywa dla lubiących przegryzki, szczególnie mączne. Ma niską zawartość tłuszczu, pełne ziarno, bogate w błonnik, zawiera pełen asortyment składników odżywczych. Zmieniając swoje przyzwyczajenia żywieniowe otrzymujesz same korzyści, szczególnie przełączając się na pełnoziarniste pieczywo, płatki zbożowe oraz pełnoziarniste makarony.