7 NAJLEPSZYCH POKARMÓW BUDUJĄCYCH MIĘŚNIE…

piątek, 2 Grudzień 2016

Polędwica wieprzowa…
Ekstremalni zawodnicy mają tendencję do całkowitego wykluczenia wieprzowiny ze swojej diety. My polecamy niezwykle delikatne i smaczne polędwiczki. Są o wiele bardziej aromaryczne od kurczaka, zawierają bardzo mało tłuszczu i sporą ilość białka. Zakup pożądnego produktu to często problem. Te dostępne w supermarketach są pakowane w folie i z krótką datą ważności. Radzimy poszukać dobrego źródła i jak w przypadku kurczaka, zakupić większą ilość i zamrozić. Polędwicę smażymy krótko na patelni grilowej, następnie umieszczamy w rozgrzanym piekarniku, by uzyskać odpowiednią kruchość mięsa. Możemy ją również zamarymować dzień wcześniej w ulubionych ziołach i odstawić na noc do lodówki. Składniki odżywcze w 100 gramach to 109 kalorii, 21 g białka, 0 gram węglowodanów, 2,2 g tłuszczu, 0 gram błonnika.