TATAR Z GRANATEM…

TATAR Z GRANATEM…

TATAR Z GRANATEM… 300 451 FitNow - treningi personalne


Składniki na 2 porcje:

  • 250g świeżej wołowiny dobrej jakości
  • 1 mała czerwona cebula
  • 1/2 awokado
  • 1/2 granatu (ok. 3 łyżki pestek)
  • 1 dymka
  • 1 papryczka chili
  • 2 garście kolendry
  • 1/2 limonki
  • 1 łyżka musztardy Dijon
  • 1 szczypta soli
  • 1 szczypta pieprzu

Sposób przygotowania:

  • Pokrój w równą kostkę lub zmiel mięso wołowe.
  • Dopraw wołowinę solą, pieprzem i dodaj łyżkę wody, wymieszaj i odstaw na chwilę.
  • Posiekaj drobno cebulkę czerwoną, papryczkę chili, awokado i kolendrę.
  • Wyciśnij sok z limonki i skrop awokado z cebulą i papryką chili.
  • Uformuj 4 krążki z wołowiny.
  • Jeden krążek mięsa posmaruj musztardą, ułóż porcję mieszanki awokado, przykryj drugim krążkiem mięsa i na wierzch połóż porcję kolendry wymieszanej z granatem.
  • Powtórz to samo z pozostałymi krążkami, smacznego!

Wartości odżywcze 1 porcji:
Wartość kaloryczna: 229,1 kcal
Białka: 29,5 g
Tłuszcze: 8 g
Węglowodany: 13 g

Uwagi:
Przygotuj dodatkowo grzanki czosnkowe, a tatar stanie się zbilansowanym posiłkiem.