GORĄCY PODMUCH WIOSNY…

Kanapka z pastą jajeczna i awokado...

wtorek, 15 Maj 2018

Kanapki nie muszą być nudne! Nasza kolorowa propozycja przygotowana jest z pieczywa pełnoziarnistego, które dostarczy odpowiedniej porcji węglowodanów, błonnika i witamin z grupy B. Pasta jajeczna to źródło pełnowartościowego białka, a awokado zdrowego tłuszczu bogatego w kwasy Omega 3, ...

Składniki na 1 porcję:

  • Pieczywo pełnoziarniste 70g,
  • Awokado (miąższ) 30g,
  • Jajka gotowane na twardo 2 x sztuka,
  • Jogurt naturalny gęsty 40g,
  • Przyprawy ( sól, pieprz, curry),
  • Rzodkiewka 2 x sztuka,
  • Kiełki rzodkiewki 20g,
  • Posiekany koperek 1 x łyżeczka,

Sposób przygotowania:1. Ugotowane jajka pokroić w kostkę i wymieszać z jogurtem naturalnym, przyprawami i świeżo posiekanym koperkiem.
2. Pieczywo stostować i posmarować przygotowaną pasta.
3. Na wierzch położyć kawałki awokado i plastry rzodkiewki.
4. Kanapkę posypać kiełkami rzodkiewki i przyprawić.
5. SMACZNEGO!

Wartość odżywcza 1 porcji:
Energia: 392 kcal,
Białko: 19,9g,
Tłuszcz: 17,7g,
Węglowodany: 38,2g,