4 NIEZBĘDNE ZIOŁA W KUCHNI…

Aromatyczna kuchnia...

poniedziałek, 5 Grudzień 2016

W większości przepisów omija się ilość i rodzaj ziół, zostawiając kwestię przyprawiania gdzieś tam w domyśle. Ale gdy główną rolę w posiłku zagra estragon, to całe danie stanie się aromatyczne i smaczne. Dodatkowo otrzymacie porcję przeciwutleniaczy, bo większość ziół zawiera mnóstwo prozdrowotnych składników odżywczych, które chronią przed chorobami serca i nowotworami.


       W większości przepisów omija się ilość i rodzaj ziół, zostawiając kwestię przyprawiania gdzieś tam w domyśle. Ale gdy główną rolę w posiłku zagra estragon, to całe danie stanie się aromatyczne i smaczne. Dodatkowo otrzymacie porcję przeciwutleniaczy, bo większość ziół zawiera mnóstwo prozdrowotnych składników odżywczych, które chronią przed chorobami serca i nowotworami…     
Świeże i suszone zioła to najszybszy i najłatwiejszy sposób na wzbogacenie smaku dania. W wielu sklepach ciągle można kupić świeżą szałwię czy tymianek. Równie dobrze można samemu uprawiać aromatyczne roślinki w doniczkach lub używać suszonych przez okrągły rok. Jedna garść świeżych, siekanych ziół może zdziałać cuda. Oto kilka pomysłów, by zwiększyć ich spożycie.